Felaktiga rykten på nätet om Vidarkliniken och vaccinationer

En gammal text skriven av en tidigare medarbetare på Vidarkliniken går just nu runt i sociala medier i syfte att skapa intryck av att Vidarkliniken skulle agera mot vaccinationer.  

Vidarkliniken har vid flera tillfällen tidigare dementerat att vi står bakom innehållet i artikeln och ser det som mycket olyckligt att den är publicerad i vårt namn. Vidarkliniken har ingen BVC och sysslar inte med barnvaccinationsprogrammet, självklart inte heller på Vidarklinikens vårdcentral.

När det gäller vaccinationer som faller inom uppdraget för primärvården står vi helt och hållet bakom Smittskyddsinstitutets och Socialstyrelsens riktlinjer och ger självklart fullständig och korrekt information samt vaccinationer enligt riktlinjer och patienters önskemål. Vår vårdcentral har en nära dialog med Smittskydd Stockholm.  

Den text som nu sprids har inget stöd i Vidarklinikens verksamhet, varken på sjukhuset eller på vårdcentralen.

Ursula Flatters Läkare och medicinskt ansvarig, Vidarkliniken


Publicerad 08.04.2017 14:39